De zorgcoördinator: bruggenbouwer en podotherapeut in één functie!

Eigenlijk hebben ze de functie binnen Hallux Van Beek en De Kok zelf ontwikkeld: de zorgcoördinator. Een centraal aanspreekpunt voor collega’s en voor externe relaties. Die de juiste bezetting regelt voor alle locaties. En de relaties met verwijzers verzorgt, en evaluatiegesprekken voert, en de juiste promotiematerialen regelt, en contracten bespreekt met zorgverzekeraars, en…

Inderdaad is ze een soort traffic manager, beaamt Kimberly ter Haar. “Maar dat is een functie die in de zorg niet zo veel zegt. Bovendien wil ik de collega’s hier niet het gevoel geven dat ik als een manager boven ze sta. Ik sta liever naast ze, om de processen te structureren en te begeleiden. Als een echte bruggenbouwer.” Ter Haar deed de opleiding tot podotherapeut, maar door rug- en schouderklachten bleek de praktijk na enkele jaren te zwaar en kwam ze in een andere baan terecht. Tot Hallux directeur Erik van Beek een bericht stuurde dat hij de perfecte functie voor haar had.

Nu blijkt de achtergrond in podotherapie heel effectief. “Het is een beetje thuiskomen. Ik spreek de praktijktaal. Ik weet wat er speelt op de werkvloer en kan meedenken over oplossingen daarvoor. Ik regel optimale bezettingen op onze locaties, stem de agenda’s af en kan soms zelfs collega’s (tijdelijk) van plek laten ruilen. Ik luister naar hun interessegebieden en regel daar de optimale locatie voor. Ik zorg voor een optimale werk- en leeromgeving voor álle medewerkers van onze organisatie. Zodat iedereen in zijn en haar kracht werkt. En ik zorg dat we een kwalitatief hoogwaardige partner zijn voor alle partijen om ons heen en natuurlijk het allerbelangrijkste voor al onze cliënten!”

“Vooral wil ik ook het aanspreekpunt zijn voor huisartsen, fysiotherapeuten en andere verwijzers”, zegt Ter Haar. “Ik houd van korte lijntjes. Ik ontvang graag terugkoppeling over onze werkwijze en dienstverlening. Ook voor onze locaties wil ik alles afstemmen en zo de dienstverlening op de meest optimale wijze regelen voor alle partijen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *