Hallux Academie: Cursus voetoefeningen en barefoot walking

Deze cursus voetentraining kan u als podotherapeut in verwarring brengen. Huidige interventies bij voetklachten zijn vooral gericht op externe ondersteuning middels schoenen en steunzolen. Training van de intrinsieke voetspieren om ze beter te laten functioneren komt nog weinig voor.

Daar lijkt nu verandering in te komen. De laatste 3 jaar zijn er diverse wetenschappelijke artikelen verschenen over het functioneren van de intrinsieke voetspieren en hoe ze getraind kunnen worden. Sterke en flexibele voeten dienen als fundament voor onze houding en bewegingen. Verlies van voetvorm- en functie kan leiden tot voetklachten zoals fasciites plantaris, metatarsalgia, halluxvalgus en ingezakte mediale voetboog. Voetentraining kan worden ingezet als alternatief of samen met zolentherapie om patiënten van deze klachten af te helpen.

Ervaar zelf de effecten van een blote voeten wandeling of het lopen op het lopen op minimalistisch schoeisel. Hoe zet u minimalistisch schoeisel in bij cliënten. Indicaties en contra-indicaties, opbouw en therapie resultaten worden besproken.

U leert coördinerende oefeningen voor een correcte voetstand en verstekende oefeningen m.b.t. de mediale voetboog en hallux valgus. Daarnaast komen tapings van de enkel, plantair voet, voorvoet en hallux valgus aanbod. Tenslotte laten we zien hoe middels huiswerkoefeningen uw training kan worden ingezet.

Datum training
19 mei 2017

Tijd training
08.30 Inloop
09.00 Start
12.30 Lunch
17.00 Einde

Locatie
Uylenburg
Noordeindseweg 70
2645 BC Delfgauw

Capaciteit
20 deelnemers

Docent
Yvonne Bontekoning

Kosten
€ 295,00 inclusief koffie/thee, uitgebreide lunch en digitale syllabus

Accreditatie
Accreditatie Punten:6
Accreditatie instancie(s):Adap

Domein

  • Paramedisch handelen
  • Communicatie

Leerdoelen

  • Inzicht en vaardigheden te geven in de wetenschappelijke basis en best practices van de
    herstelmogelijkheden van voetvorm- en functie met voetentraining en/of taping.
  • Vaardigheden te leren hoe medical taping en voetentraining in te zetten bij voorvoet en peesplaatklachten.

Hallux Academie inschrijfformulier

U kunt zich hier inschrijven voor de cursussen en congressen van de Hallux Academie. Wanneer u vragen heeft dan kunt u ons per e-mail: academie@hallux-groep.nl of telefonisch bereiken op: 088 – 345 6 511.
> Terug naar het overzicht.