Hallux Academie: Workshop orthopedische schoenen

Er gebeurt veel in de zorg. Regels veranderen, kosten stijgen. Hallux is op verschillende niveaus actief om de zorg goedkoper, transparanter en toegankelijker te maken. U als podotherapeut treedt steeds meer op als casemanager en inventariseert bij het eerste onderzoek welke zorg nodig is. Met deze reden is Hallux Orthopedie gestart. Onder aanvoering van een orthopedische schoentechnieker met meer dan 20 jaar ervaring in de orthopedische schoenen branche laten wij disciplines samenwerken. Uw klanten met orthopedisch schoeisel of die , die dat nodig hebben kunnen wij onder uw aanvoering en sturing samen voorzien hiervan.
U kunt dus zelfs meer doen voor uw klanten samen met ons waar de schoentechnieker de podotherapie begrijpt. Onze orthopedisch schoentechnicus heeft meer dan 20 jaar ervaring in het vak en zal zo nodig de schoenen aanmeten en de therapie samen met u afstemmen. Als uw cliënt zijn orthopedische schoenen bij de Hallux podotherapeut kan laten aanmeten, dan is het voor de patiënt eenvoudiger, overzichtelijker en goedkoper.

Workshop

Bij Hallux werken de podotherapeuten nu zeer nauw samen met de Orthopedisch Schoentechnieker (OST). Wij willen ook graag met u samenwerken. Hoe? Als volgt. U volgt bij ons de workshop Orthopedische Schoentechniek (4 uur) Na deze workshop weet u nog beter wanneer het samenwerken met een OST zinvol is. Deze workshop is gratis, want wij verwachten dat u na het volgen van de workshop uw cliënten die niet middels podotherapeutische zorg geholpen kunnen worden, naar het spreekuur van onze OST wilt sturen.
Voordelen voor u zijn dat u:
* meer en meer de casemanagerrol op u neemt
* onze OST luistert naar uw wensen bij eventuele ideeën om de therapie te verbeteren
* de OST u op de hoogte houdt van de ontwikkelingen van de therapie
* uw cliënt terug ziet wanneer deze een paar sportzolen of slippers wilt laten aanmeten, omdat wij uw cliënt daarvoor terug sturen naar u

Een belangrijk ander voordeel vinden wij dat de podotherapeuten de voetzorg markt kunnen gaan aansturen. Het is nu nog zo dat de grote orthopedie praktijken erg druk zijn om podotherapeuten in dienst te nemen, zodat zij de markt kunnen gaan domineren. Wij vinden dat deze rol is weggelegd voor de podotherapeuten. Met hun 4 jarige HBO opleiding, zijn zij daarvoor het beste gekwalificeerd.

Wijzigingen voorwaarden voor verwijzing

Dat de markt aan het veranderen is, bewijst wel het verwijs beleid van VGZ. Vanaf 1 januari 2016 is een indicatiestelling voor mensen die verzekerd zijn bij Uvit/VGZ evenals vorig jaar niet nodig voor uw cliënten. Dat wil zeggen dat u volgens deze verzekering direct kunt verwijzen naar een gecertificeerd orthopedisch schoenmaker. De Hallux schoenmaker heeft deze certificering en door de directe samenwerking met de podotherapeut voegen wij het beste van twee disciplines samen. Tijdens de workshop leert u hoe dit in zijn werk gaat en wat daarop uitzonderingen zijn.

Voordelen voor uw cliënt

De podotherapeut beoordeelt of orthopedische schoenen daadwerkelijk noodzakelijk zijn en bepaalt of er wellicht een goedkopere (podotherapeutische) oplossing mogelijk is.
Wanneer eventuele klachten en/of vervormingen van de voet toenemen en orthopedische schoenen geïndiceerd zijn, dan vindt uw cliënt bij Hallux de zorg die u nodig acht. Uw cliënt krijgt de aandacht die hij/zij verdient. De voetzorg die u nu biedt met uitbreiding van Orthopedische schoentechniek vergroot de dienstverlening en service voor uw cliënt. Onze podotherapeuten ervaren het als een zeer passende aanvulling van hun therapiemogelijkheden.

Workshop gegevens

Locaties en tijden

Workshop orthopedische schoenen Breda
22 maart 2017 van 18:00 tot 22:00 uur.
Amphia ziekenhuis, Locatie Langendijk
Langendijk 75, Breda

Workshop orthopedische schoenen Rotterdam
28 maart 2017 van 18:00 tot 22:00 uur.
Park Medisch Centrum
Hoofdweg 90, Rotterdam

Capaciteit
Maximaal 20 deelnemers per workshop vol = vol

Kosten
Kosteloos

Accreditatiepunten:
Voor deze workshop worden geen accreditatiepunten aangevraagd, maar kunnen als niet geaccrediteerde scholingspunten mee worden genomen.

Hallux Academie inschrijfformulier

U kunt zich hier inschrijven voor de cursussen en congressen van de Hallux Academie. Wanneer u vragen heeft dan kunt u ons per e-mail: academie@hallux-groep.nl of telefonisch bereiken op: 088 – 345 6 511.
> Terug naar het overzicht.