Hamertenen

Dirk Stevens podotherapeut
Hallux podotherapeut Dirk Stevens over Hamertenen

Wat zijn hamertenen?


Tenen zijn normaal zo recht als vingers, hamertenen wijken af doordat ze krom staan. Deze kromming kan zich in verschillende vormen uiten. Een teen bestaat uit 3 kootjes (grote teen 2) en de kromming kan aanwezig zijn in alle gewrichtjes van de teen.

Wat voelt u bij hamertenen?


Een hamerteen hoeft op zichzelf geen pijn te doen. De symptomen treedt op als gevolg van druk in een schoen of een te grote druk op de grond, vaak van het topje van de teen. Op de kromming kan een blaar ontstaan, een wondje of een likdoorn. Wanneer een hamerteen pijn doet, geeft dit vaak een brandend en/of stekend gevoel en dit kan de kwaliteit van leven zeer beïnvloeden.

Hoe kom ik eraan?


Een hamerteen kan ontstaan door te kleine schoenen, erfelijke afwijkingen, een trauma, of door een systeemziekte zoals reuma.

Komt dit vaak voor?


Ja, hamertenen en klauwtenen komen heel veel voor. In de podotherapiepraktijk is het een klacht die met grote regelmaat langs komt.

Hamertenen corrigeren


Afhankelijk van de stijfheid van de hamerteen kan er een therapie toegepast worden. Deze kan bestaan uit: schoenadvies, corrigerende of beschermende siliconenorthese, inlegzooltjes of een eeltbehandeling door een pedicure of podotherapeut.

Maak een afspraak met de podotherapeut voor uw hamertenen

Na verzenden van uw aanvraag wordt er contact met u op genomen om een afspraak in te plannen op één locatie bij u in de buurt.