Ontsteking voorvoet

Wat is het?
Een capsulitis is een ontsteking/irritatie van de gewrichten in de voorvoet. Onder de bal van de voet bevinden zich kopjes, die zijn bedekt met gewrichtskapsels. Deze kapsels kunnen ontstoken/geïrriteerd raken.

Wat voel je?
Men ervaart pijnklachten ter hoogte van de bal van de voet, met name bij het afzetten van de voet. Het gevoel wordt als stekend ervaren tijdens belasting en als een zeurende pijn in rust. Ook ervaart u vaak een branderig gevoel. Door de pijn kan het lichaam een andere weg kiezen voor de afwikkeling van de voet. Dat is dan meestal over de buitenkant van de voet, waardoor er bij langdurige klachten ook elders in het lichaam klachten kunnen ontstaan.

Hoe kom ik eraan?
De oorzaken zijn divers, echter overbelasting is de meest voorkomende. Een (te) lange wandeltocht, verkeerde schoenen (bijv. slippers in de zomer) of een structurele afwijking zoals een knok of een stijve grote teen kunnen allemaal een ontsteking in de kleine gewrichten veroorzaken.

Komt dit vaak voor?
Regelmatig en dikwijls bij langeafstandlopers, fanatieke sporters en bij beroepen waar veel lopen en veel staan aan de orde van de dag is.

Wat kan de hallux podotherapeut voor u betekenen bij deze klachten? De hallux podotherapeut kan de voetstand corrigeren door middel van een podotherapeutische zool, waardoor de druk vermindert en de voorvoet ontlast wordt. Ook kan er schoenadvies gegeven worden. Goede stevige schoenen zijn belangrijk, zodat er minder druk op de voorvoet komt en de functie van de podotherapeutische zool optimaal is.

Maak een afspraak met de podotherapeut

Van maandag t/m vrijdag kunt u van 08.00 tot 17.00 uur telefonisch een afspraak maken op het nummer 088 – 3456543. U kunt ook een afspraakverzoek versturen via het onderstaande formulier. Na verzenden van uw aanvraag wordt er contact met u op genomen om een afspraak in te plannen op één locatie bij u in de buurt.