Veel gestelde vragen

Waarvoor en wanneer zijn orthopedische schoenen een oplossing?
Met Orthopedische schoenen kunnen we afwijkende voetstanden corrigeren, bewegingen stilleggen en druk ontlasten, het opvangen van niet werkende spieren. Daarnaast ondersteunen zij is afwijkende biomechanica, denk aan enkel , heup en knie afwijkingen.

Wanneer kunnen mensen een afspraak maken?
Men kan altijd een kosteloze advies afspraak maken, we vertellen u alles over uw voeten en mogelijkheden en de weg die te belopen is.

Hoe worden schoenen op maat gemaakt?
Semi orthopedische schoenen zijn bestaande schoenen die wij leveren en daaraan aanpassingen kunnen verrichten. Van aanmeten tot afleveren duurt het proces circa 5 weken.

Orthopedische schoenen: Deze worden op de biomechanica van het lichaam aangemeten in de stand van het lichaam. Door middel van afdrukken, 3D scans en gips. Na circa 5 weken worden deze gepast door middel van een transparante pas schoen om de stand en ruimte te controleren. Op dit moment gaan we samen ook kleur en model van de schoenen samenstellen.
Circa 4 weken later zijn ze klaar en worden alle doelen bekeken en kan de cliënt ze meenemen.
Daarna volgt een proces van controle afspraken, naar behoefte, waar we aanpassen en evalueren waar nodig.

Welke soort orthopedische schoenen kunnen er gemaakt worden?
Wij vervaardigen alle soorten schoenen, Dames, heren, kinder, sport, gecertificeerde werk en veiligheidsschoenen. Volgens moderne materialen en uitstraling van deze tijd.

Met welke specialisten werkt de orthopedisch schoentechnicus samen?
Hallux Orthopedie heeft de hoogste graad van schoentechnici in dienst.
Naast de samenwerking met orthopedisch chirurgen, reumatologen en revalidatieartsen zijn wij gespecialiseerd en onderscheidend in de samenwerking als team verband met podotherapie en de pedicures en een nauwe samenwerking met fysiotherapeuten.

Orthopedie praktijken