Over Hallux Voetexperts

Hallux Voetexperts is een podotherapie organisatie die is opgericht in 2008 door podotherapeut Mano de Kok.

Missie en visie

Missie 
Door aandacht en voetexpertise, mensen beter laten lopen.

Visie Hallux
Hallux Voetexperts gelooft dat het de wereld een beetje beter en gelukkiger kan maken door mensen in beweging te brengen of te houden. Bewegen is gezond, want hierdoor verbeteren veel lichamelijke functies. Als mensen beperkt worden in hun vrijheid van bewegen door pijnklachten aan voeten, knieën, heupen of lage rug raken zij veelal gefrustreerd.

Kernwaarden

 • Aandacht
  We hebben oprechte aandacht voor onze cliënten en elkaar. Hierdoor krijgt ons werk de kwaliteit die het verdient.
 • Daadkracht
  We doen wat we zeggen en gaan over tot actie wanneer de situatie daar naar vraagt. We worden geacht te denken in oplossingen in plaats van problemen.
 • Samenwerken
  ‘Alleen ga je harder maar samen kom je verder’. We helpen en ondersteunen elkaar waar nodig en staan open voor opbouwende kritiek.
 • Plezier
  Samen creëren we een omgeving waarin we plezier hebben, successen delen met elkaar en deze vervolgens vieren.
 • Zelfontplooiing
  Stilstand is achteruitgang. We streven er naar om elk jaar 1 procent beter te worden.

Kwaliteit en kennis

Alle podotherapeuten van Hallux hebben een vierjarige hbo-opleiding podotherapie gevolgd. Alle podotherapeuten volgen de verplichte bijscholingen.
Hallux Academie ontwikkelt zelf trainingen en cursussen. Voor de eigen podotherapeuten, maar ook voor podotherapeuten die niet bij Hallux zijn aangesloten. En voor aanpalende disciplines, zoals fysiotherapeuten.

Hallux podotherapeuten volgen een verplichte interne opleiding tot ‘casemanager’. Hierdoor kunnen zij in de samenwerking met andere voetspecialisten en aanverwante (para)medische disciplines het beste de belangen van de cliënt behartigen. De Hallux podotherapeut is de spin in het web van de voetzorg.