Podotherapie voor kinderen

Sport, speel en geniet zonder problemen
Kinderen bloeien op terwijl ze groeien. In veel gevallen gaat dit zonder problemen en kunnen kinderen en hun ouders genieten van alle dagelijkse activiteiten. Helaas zijn er ook situaties waarin dit gepaard gaat met blessures en pijnklachten. Deze klachten zijn onlosmakelijk verbonden met actief bezig zijn. Het goede nieuws is dat veel klachten zijn te voorkomen of te verhelpen door meer aandacht te schenken aan de voeten.

Kinderen die in de groeifase zitten, hebben vaak specifieke problemen, zoals hielpijn. Het is belangrijk om dit snel te verhelpen, zodat het plezier in de dagelijkse bezigheden niet verloren gaat.

Wanneer komt u bij ons met uw kind?
Wil of kan uw kind bijvoorbeeld niet ver lopen? Klaagt uw kind over vermoeidheid, pijn tijdens het lopen of struikelt het met regelmaat?

De Hallux podotherapeut kan u helpen als uw kind last heeft van bijvoorbeeld de volgende klachten:

podotherapie voor kinderen

  • overmatig veel struikelen
  • pijn in de enkels, knieën, heupen of rug
  • pijn tijdens het sporten
  • vermoeidheid of pijn in de voeten en/of benen

De praktijken van Hallux Voetexperts zijn vrij toegankelijk. Dit houdt in dat een verwijsbrief van huisarts of een specialist niet noodzakelijk is.

Hoe verloopt uw eerste afspraak?
De Hallux podotherapeut vraagt tijdens het eerste consult hoe en wanneer de pijnklachten zijn ontstaan. Ook analyseert hij/zij door middel van een digitale voetscan het voettype van uw kind.
Daarna volgt een functie- en houdingsonderzoek, om te bekijken of de pijnklachten een gevolg zijn van een afwijkende voetstand, looppatroon of lichaamshouding. Of komt het door de groei?

Aan de hand van de klachten en de resultaten van het onderzoek bespreekt de podotherapeut een behandeling met u en uw kind. Zo nodig is er gelegenheid tot een samenwerking met de kinderfysiotherapeut.

Afspraak maken
De Hallux podotherapeuten beschikken over een professioneel team van assistenten die alle afspraken verzorgen en u direct te woord staan als u vragen hebt.
Voor een afspraak kunt u hier terecht voor een praktijk bij u in de buurt.
Maak een afspraak!

Wordt de behandeling vergoed?
In het algemeen verstrekken ziektekostenverzekeraars een vergoeding voor de consulten en de diensten van een podotherapeut. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw verzekeraar en de eventuele aanvullende verzekeringen die u hebt afgesloten.
Wilt u hierover meer weten? Raadpleeg dan uw eigen verzekeraar voor meer informatie of kijk op het vergoedingenoverzicht podotherapie.