Sportpodotherapie

Sporten is gezond! Dat geldt voor iedereen, maar dan moet het wel mogelijk zijn.
Het hebben van klachten aan voeten, benen en/of de lage rug kan in het dagelijks leven beperkingen opleveren. Een sporter is intensief bezig en dat stelt hoge eisen aan de belastbaarheid van het lichaam. Voor elke sporter is het belangrijk om zonder klachten te kunnen sporten. Dit geldt zowel voor de topsporter als voor een amateursporter.

Voeten zijn tijdens het sporten erg belangrijk. Als de voeten niet optimaal kunnen functioneren, dan worden knie, heup en rug ook verkeerd belast. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten in het lichaam niet goed samenwerken en dan is optimaal sporten niet mogelijk.

Wat doet de Hallux sportpodotherapeut
Om een sporter goed te kunnen begeleiden is kennis van sport erg belangrijk. Sporten zijn niet altijd met elkaar te vergelijken. Kijk maar eens naar sporten zoals turnen, tennis, voetbal, wielrennen en/of schaatsen. Dit zijn allemaal sporten met specifieke bewegingen, schoeisel en ondergrond.

Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt altijd onderdeel uit van een beweegketen. De sportpodotherapeut bekijkt de gehele beweegketen en de oorzaak van het probleem. Hierdoor kan een probleem optimaal behandeld worden of kan er een gericht advies gegeven worden voor andere gespecialiseerde behandelaars.

Wanneer kunt u bij een sportpodotherapeut terecht
Mensen gaan vaak pas naar de sportpodotherapeut als er klachten zijn. Gelukkig weten ook steeds meer sporters de sportpodotherapeut te vinden om hun blessures voor te blijven of hun prestatie te verbeteren. Dit wordt bereikt door het verbeteren van de voetstand en beweegpatronen.

Sportzolen op maat
Er zijn verschillende soorten inlays/steunzolen op de markt. Er zijn standaard en aangemeten zolen door een podotherapeut of podoloog.
Een sportzool wordt afgestemd op uw voeten, waarbij ook rekening gehouden wordt met de sport die u beoefent en het schoeisel.
Met goede sportzolen worden blessures voorkomen (preventief gebruik) of kunnen blessures herstellen.

Afspraak maken
T 088 – 34 56 543
U kunt van maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur telefonisch een afspraak maken of het afspraak formulier invullen.

Aanvraagformulier consult sportpodotherapie

Na verzenden van het aanvraagformulier wordt er contact met u op genomen om een afspraak in te plannen.