Tarieven en vergoedingen

Hier vindt u een tarieven en vergoedingenoverzicht van de meest voorkomende toepassingen en behandelingen die bij Hallux Voetexperts worden aangeboden.

Tarieven
U kunt het tarievenoverzicht van Hallux Voetexperts hier inzien.

Vergoeding/tarieven
1e Onderzoek uitgebreid €    97,00
Onderzoek klein €    46,00
Consult variërend van €46,00 €   97,00
Orthese variërend van €46,00 €   72,00  consult € 21,00 € 54,00 materiaal
Podotherapeutische inlegzolen (volwassenen)  € 135,00
Podotherapeutische zolen kinderen t/m 17 jaar € 116,00
Correctie inlegzolen/orthesevariërend van €33,00 €   56,00
2e paar zolen volwassenen (aangeschaft binnen 6 mnd)  € 115,00  (binnen 3 maanden)
Gecertificeerde zolen voor veiligheidschoenen € 171,00
FITS slippers en sandalen € 206,00
FITS comfort huisschoen/slof  € 184,00

* Aan de vermelde tarieven kunnen geen rechten worden ontleend. (Prijs)wijzigingen voorbehouden. De behandelend podotherapeut bepaalt hetgeen gedeclareerd wordt.

Uw zorgrekening via Infomedics

Samenwerking met Infomedics
In onze praktijk geven wij u graag alle aandacht en goede zorg. Daarom hebben wij het versturen en innnen van onze rekeningen uitbesteed aan Infomedics. Infomedics is een professioneel en betrouwbaar bedrijf dat hierin gespecialiseerd is.

Uw gegevens zijn veilig
Infomedics hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacygevoelige gegevens. Het bedrijf is daarom ISO27001 gecertificeerd, net als alle dienstverleners die Infomedics inschakelt om uw rekening te kunnen maken en versturen. Deze certificering wordt elk jaar opnieuw beoordeeld en vernieuwd. Meer over privacybescherming leest u op www.infomedics.nl/privacy.

Uw rekening op papier of online?
Als u uw rekening online wilt afhandelen heeft onze praktijk uw e-mail adres en uw mobiele telefoonnummer nodig. Deze gegevens worden door Infomedics gebruikt om u veilig toegang te verlenen tot het online portaal waar uw rekening klaarstaat. Als u inlogt op uw Infomedics portaal, vult u de SMS-code in die u van Infomedics ontvangt. Wilt u uw rekening liever op papier ontvangen, dan kunt u dat op uw portaal zo instellen. Meer informatie vindt u op www.infomedics.nl

Betalingsregeling
Infomedics hanteert een betalingstermijn van 30 dagen. Lukt het niet om op tijd te betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de Servicedesk van Infomedics op 0900 – 404 94 04(€0,35 per gesprek). Zij kunnen u helpen met een betalingsregeling.

Vergoedingen zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende verzekering.

De kosten voor steunzolen bestaan bij een podotherapeut uit meerdere delen. Behalve  de steunzolen zelf brengt de podotherapeut  ook het voetonderzoek en meestal ook een nazorgtraject in rekening . De vergoeding door uw zorgverzekeraar is daarom meestal  opgesplitst in therapie/consulten en hulpmiddelen.

Terugbetaling  van de kosten voor steunzolen vindt uitsluitend plaats  vanuit uw aanvullende verzekering. De kosten van podotherapie gaan niet ten koste van uw eigen risico. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar vooraf naar de eventuele vergoedingen voor podotherapie.

Hoeveel zorgvergoeding ontvangt u?
Als u een aanvullende zorgverzekering heeft met een vergoeding voor podotherapeutische consulten en/of podotherapeutische zolen heeft u per jaar recht op een bepaald bedrag. Dit geldt voor de meeste aanvullende verzekeringen. Hoeveel vergoeding u precies krijgt hangt af van uw verzekeraar en pakket.

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten vindt u van vrijwel alle verzekeringen de vergoeding voor podotherapie. Aan deze overzichten vergoedingen 2020 kunnen geen rechten ontleend worden.

Hebt u diabetes?
Dan krijgt u mogelijk ook een vergoeding vanuit de basisverzekering. Dit kunt u ook bij uw eigen zorgverzekering navragen.

NVVP Logo

Kwaliteitsregister-Paramedici