Tarieven en vergoedingen

Hier vindt u een tarieven en vergoedingenoverzicht van de meest voorkomende toepassingen en behandelingen die bij Hallux Voetexperts worden aangeboden.

Tarieven

Vanuit de aanvullende verzekering kunt u vergoeding krijgen. De hoogte van de vergoeding kan per zorgverzekeraar en pakket verschillen.
Bekijk hier het overzicht van de vergoedingen

1ste onderzoek uitgebreid
Varierend van €46,00 – €97,00*
Jaarlijkse controle
€71,00

Podotherapeutische (sport)zolen
Onderzoek incl. steunzolen en nazorg
€295,00
Prijsopbouw hiervan is:
– Onderzoek incl. nacontrole (€160,00)
– Podotherapeutische zolen (€135,00)

Onderzoek incl. steunzolen en nazorg t/m 17 jaar: €276,00
2de paar zolen binnen 3 maanden: €115,00
2de paar zolen binnen 3 maanden t/m 17 jaar: €96,00

Orthese
Consult: Variërend van €46,00 – €72,00
Materiaal: Variërend van €21,00 – €54,00

* De inhoud van het 1e onderzoek in de behandelkamer is bepalend voor de kosten.

* Aan de vermelde tarieven kunnen geen rechten worden ontleend. (Prijs)wijzigingen voorbehouden. De behandelend podotherapeut bepaalt hetgeen gedeclareerd wordt.

Uw zorgrekening

Per 1 januari 2021 is de manier van het versturen van de facturen binnen onze organisatie Hallux Voetexperts gewijzigd.

Wij hebben onze facturen de afgelopen jaren naar tevredenheid door Infomedics laten verwerken. Echter hebben wij de keuze gemaakt om dit proces anders in te richten. Per 1 januari 2021 verzorgen wij zelf de facturatie.

Wat kunt u verwachten;

  • De behandelingen die worden uitgevoerd tot en met 31 december 2020 worden nog door Infomedics gefactureerd.
  • Alle behandelingen die na 01 januari 2021 worden uitgevoerd, gaan op de nieuwe manier gefactureerd worden. 

De nieuwe manier van werken is ingericht op het versturen van digitale facturen. Om de factuur digitaal te kunnen ontvangen hebben wij een juist e-mailadres van u nodig. Het blijft mogelijk om de factuur nog per post te ontvangen, wanneer uw voorkeur hier naar uit gaat. U kunt ons nadat u de eerste factuur per e-mail heeft ontvangen een reactie geven op diezelfde mail en wij passen dan intern onze gegevens aan.

Een voordeel van de factuur per e-mail ontvangen is dat u de factuur sneller binnen heeft. De facturen van onze pedicure behandelingen worden weer direct na de afspraak gefactureerd en niet meer per kwartaal. Ook staat er in de mail een IDEAL-link zodat u de factuur eventueel direct kunt betalen. Wij verwachten hiermee onze service te verbeteren.

Wij hopen u als cliënt hiermee beter van dienst te kunnen zijn. Mocht u naar aanleiding van deze wijziging nog vragen hebben, staan wij u graag te woord. Wij zijn elke werkdag tussen 08:00 – 17:00 uur bereikbaar op het telefoonnummer 088-3456543.

Vergoedingen zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende verzekering.

De kosten voor steunzolen bestaan bij een podotherapeut uit meerdere delen. Behalve  de steunzolen zelf brengt de podotherapeut  ook het voetonderzoek en meestal ook een nazorgtraject in rekening . De vergoeding door uw zorgverzekeraar is daarom meestal  opgesplitst in therapie/consulten en hulpmiddelen.

Terugbetaling  van de kosten voor steunzolen vindt uitsluitend plaats  vanuit uw aanvullende verzekering. De kosten van podotherapie gaan niet ten koste van uw eigen risico. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar vooraf naar de eventuele vergoedingen voor podotherapie.

Hoeveel zorgvergoeding ontvangt u?
Als u een aanvullende zorgverzekering heeft met een vergoeding voor podotherapeutische consulten en/of podotherapeutische zolen heeft u per jaar recht op een bepaald bedrag. Dit geldt voor de meeste aanvullende verzekeringen. Hoeveel vergoeding u precies krijgt hangt af van uw verzekeraar en pakket.

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten vindt u van vrijwel alle verzekeringen de vergoeding voor podotherapie. Aan deze overzichten vergoedingen 2021 kunnen geen rechten ontleend worden.

Hebt u diabetes?
Dan krijgt u mogelijk ook een vergoeding vanuit de basisverzekering. Dit kunt u ook bij uw eigen zorgverzekering navragen.

NVVP Logo

Kwaliteitsregister-Paramedici