Regionale voetexpertisecentra voor nog betere voetzorg

De voetzorg is versnipperd. Iemand met voetklachten kan terechtkomen bij een fysiotherapeut, huisarts, orthopeed, podoloog, podotherapeut, orthopedisch schoenmaker of een pedicure. Die zijn allemaal op hun eigen gebied deskundig. Maar de oplossing die een patiënt krijgt, hangt te veel af van welke ‘winkel’ hij binnenstapt.

Hallux Van Beek & De Kok heeft van oudsher al veel extra kennis in huis. Daarnaast loopt het bedrijf voorop bij de invoering van de laatste technische hulpmiddelen, zoals drukmeetsystemen en high speed camera’s. Voor het gros van de cliënten is dat voldoende, maar soms is er meer nodig. Daarom start Hallux Van Beek & De Kok in Molenschot met een Voet Expertise Centrum. Het centrum is vooral bedoeld voor langdurige, chronische en dynamische klachten die met een ‘gewone’ behandeling niet, of niet voldoende, verdwijnen, zo legt podotherapeut Ronald Pepping uit.           

Extra kennis

Pepping: “De podotherapeuten in het Voet Expertise Centrum beschikken over extra kennis op het gebied van orthomanuele therapie, sportpodotherapie en dry needling. Het is belangrijk dat er extra kennis is over deze aanpalende vakgebieden. Het geeft meer inzicht en heeft effect op analyse en behandeling. Bovendien hoef je de cliënt niet heen en weer te sturen naar een andere behandelaar.” Overigens gaat de podotherapeut niet op de stoel zitten van manueel therapeut of dry needling therapeut. “Nee, we beperken ons tot de voet en tot kortdurende behandelingen.”

Orthopedisch chirurg

Orthopedisch chirurgIn het verlengde van het expertisecentrum werkt Hallux samen met orthopedisch chirurg Sjors Moonen in een multidisciplinair spreekuur. Het spreekuur is bedoeld voor een ‘frisse blik’ op complexe aandoeningen of vastgelopen behandelingen. Iedere voetbehandelaar kan zijn cliënt naar dit spreekuur verwijzen voor een second opinion. Moonen: “De meerwaarde van dit spreekuur is dat we vanuit verschillende invalshoeken kijken en aanvullend onderzoek kunnen doen. Of we doen een beroep op andere experts uit ons netwerk. Samen komen we zo tot een behandelplan. Bijvoorbeeld het optimaliseren van de zool of schoen, of misschien een operatie.” Cliënten die voor een second opinion komen, keren altijd terug naar hun oorspronkelijke behandelaar.

Orthopedische schoenen

Het team van Hallux Van Beek & De Kok is uitgebreid met een orthopedisch schoenmaker. Cliënten die een aangepaste schoen nodig hebben, hoeven voortaan niet meer doorgestuurd te worden. Doordat schoenmaker en podotherapeut in hetzelfde team zitten, verbetert bovendien de kwaliteit, stelt Pepping.
“Het past in onze filosofie van kwaliteit en gemak: alle voetzorg van A tot Z onder één dak.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *