Steunzolen voor veiligheidsschoenen of werkschoenen

Veiligheid op het werk is belangrijk. Daarover bestaat geen discussie. En veiligheidsschoenen dragen bij aan veilig werken.

Loopt en/of staat u veel tijdens uw werk? En draagt u verplicht veiligheidsschoenen? Dagelijks veel staan en lopen, al dan niet in combinatie met veiligheidsschoeisel, kan leiden tot fysieke klachten. Herkent u dat? Vermoeide voeten aan het eind van de werkdag door zware werkschoenen? Pijnlijke tenen omdat een veiligheidsschoen altijd net niet goed past?

Dit kan vervelende gevolgend hebben. U moet verzuimen van uw werk, of op zoek naar een andere functie. Sporten lukt niet meer (zo goed) en dat geldt wellicht ook voor andere bezigheden.

Heeft u pijn in voeten, knieën of lage rug bij het dragen van veiligheidsschoenen tijdens uw werk? Kom aan de hand van een korte vragenlijst erachter of wij u kunnen helpen.

Start hier de Voetencheck


Als u een voetencheck heeft ingevuld kijkt een gespecialiseerde Hallux podotherapeut of u in aanmerking komt voor steunzolen in uw veiligheidsschoenen.

Veiligheidsschoenen

Comfortabele werkschoenen
Een afwijkende voetstand en/of afwikkeling tijdens het lopen, kunnen fysieke klachten in voet, enkel, knie, heup of lage rug veroorzaken.
Niet comfortabele werkschoenen dragen soms bij aan deze problemen. Het is belangrijk dat de basis van uw lichaam en schoenen in orde is. Steunzolen kunnen bijdragen aan de oplossing van deze problemen. Goede veiligheidsschoenen met de juiste inlegzolen dragen bij aan het welzijn op het werk. Vaak word dit ook nog eens door uw werkgever vergoed! Hallux Voetexperts werkt uitsluitend samen met leveranciers van veiligheidsschoenen die aan alle certificeringen en wetgeving voldoen. Hierdoor kunnen wij een passende oplossing bieden voor iedereen die veiligheidsschoenen draagt. De hallux podotherapeuten adviseren de volgende merken veiligheidschoenen, al dan niet in combinatie met een steunzool op maat.

Voordelen van goede werkschoenen
Als u minder lichamelijke klachten ervaart, zal uw ziekteverzuim minder worden en zal uw arbeidsproductiviteit stijgen, wat vaak resulteert in meer werkplezier. Naast meer werkplezier zal dit ook buiten uw werk resulteren in meer plezier bij sporten en/of wandelen.

Behalve het verbeteren van uw arbeidsproductiviteit en het verhogen van uw werkplezier, is er nog een belangrijk item. Namelijk de aansprakelijkheid bij het dragen van veiligheidsschoenen met steunzolen. Als u uw steunzolen in uw veiligheidsschoenen legt, dan wordt dit gezien als een aanpassing aan de schoen waardoor het veiligheidscertificaat (EN ISO 20345:2011 of EN ISO 20347:2011) komt te vervallen. Als u in dit geval betrokken raakt bij een ongeval, dan kunt u aansprakelijk gesteld worden. De verzekering keert dan niet uit. Hierdoor is het belangrijk dat steunzool en veiligheidsschoen op elkaar afgestemd zijn en volgens de juiste richtlijnen worden vervaardigd.

Indien u veiligheidsschoenen zoekt die geschikt zijn voor het volledig certificeren in combinatie met steunzolen, dan kunt u deze vinden op de volgende webpagina van onze samenwerkingspartner:
Mallegrom Veiligheidsschoenen
Wij hebben alle geschikte modellen alvast voor u geselecteerd.

Download hier de folder voor werkgever en werknemer.