Zomerse voetklachten

Heb je een heerlijke vakantie gehad? Sportief, cultureel of was het ‘lekker niets doen’? De zomermaanden zijn voor veel mensen de maanden van loslaten, opladen en genieten van rust en familie.

Maar de zomer heeft ook een andere kant. De vermoeidheid komt eruit, we hebben een ander dagelijks patroon en we behandelen onze voeten doorgaans anders dan de andere elf maanden van het jaar. Blote voeten en slippers zijn een logische en aangename keuze. We vinden dit prettig en ontspannen, maar ervaren onze ‘nederige onderdanen’ dit ook zo?

Slippers dragen

Vakantietijd leidt tot veel voetklachten. Bovendien ontstaan er soms klachten hogerop in het lichaam als gevolg van het dragen van slippers. Vaak klachten die je tijdens de vakantie niet zo voelt, maar daarna des te meer! Dat klinkt raar, maar is het helemaal niet:

  • Het lichaam is elf maanden van het jaar gewend aan een bepaalde houding, of eigenlijk aan schoenen en beweging.
  • Op vakantie verandert jouw belasting en schoeisel, bijvoorbeeld als je plotseling twee uur op het strand gaat wandelen op blote voeten. Klachten door overbelasting liggen hierdoor op de loer.
  • Wanneer je weer normaal belast, ‘schrikt’ het lichaam en probeert zich weer aan te passen.
    We verwachten dat dit allemaal vanzelf gaat, maar het leidt vaak tot fysieke klachten.

Wat kun je zelf doen met dit interessante gegeven?
1.Wanneer je klachten hebt, maak een afspraak met uw Hallux podotherapeut.

2.Voorkom de klachten tijdens een volgende vakantie:
a. Draag je schoenen en inlays wanneer je lange afstanden gaat lopen;
b. Overweeg slippers op maat, jouw podotherapeutische zool wordt dan in mooie, op maat gemaakte slippers verwerkt;
c. Wissel slippers af met schoenen.

Vakantie en ontspanning is leuk en noodzakelijk voor iedereen. Na de vakantie weer kunnen sporten, wandelen en werken is zeker zo belangrijk.

Blijf niet te lang lopen met jouw klachten. Dit is meestal niet nodig en wanneer je weer de rust opzoekt, bereid je dan voldoende voor. Ook hierbij kan de Hallux podotherapeut jou adviseren. Voorkomen is beter dan genezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *