Informatie voor verwijzers

Bent u huisarts, sportarts, fysiotherapeut, pedicure of een andere (para)medische professional die mensen ziet met voet- en voetgerelateerde klachten? Dan leest u hieronder belangrijke informatie.

Podotherapeuten met hbo-opleiding

U kunt cliënten met voet- en voetgerelateerde problemen naar een podotherapeut van Hallux doorsturen. Alle podotherapeuten van Hallux hebben de hbo-opleiding gevolgd. En ze volgen de jaarlijkse verplichte bijscholingen.

Samenwerkende podotherapeut en orthopedisch schoenmaker

Podotherapeuten van Hallux zijn ook opgeleid als ‘casemanager’. Dat betekent dat ze als spin in het web van (para)medische (voet)specialisten de cliënt op de juiste wijze helpen. De podotherapeuten van Hallux werken bijvoorbeeld samen met orthopedisch schoenmakers. Hierdoor heeft de cliënt, maar ook u, één aanspreekpunt. Bovendien zorgt deze gecombineerde aanpak ervoor dat de cliënt de oplossing krijgt die hij nodig heeft. De podotherapeut werkt hierbij volgens een vast protocol.

Zijn er andere of aanvullende therapieën nodig, dan maakt de Hallux podotherapeut gebruik van zijn netwerk van aangrenzende (para)medische specialisten.

Hallux Voetchirurgie

Podotherapeuten van Hallux werken met orthopedisch chirurgen samen in een gezamenlijk voetenspreekuur.

Gezamenlijk spreekuur voetklachten

In deze spreekuren beoordeelt de podotherapeut samen met de orthopedisch chirurg klachten en aandoeningen. Als u twijfelt of de cliënt naar een podotherapeut of naar het ziekenhuis moet, kunt u de cliënt doorsturen naar het gezamenlijk spreekuur.

Is uw cliënt in behandeling bij een andere podotherapeut? Geen nood. Ook cliënten die in behandeling zijn bij een niet-Hallux podotherapeut kunnen dit spreekuur bezoeken. De Hallux podotherapeut en de voetchirurg geven u feedback. De cliënt blijft vervolgens gewoon onder behandeling van zijn eigen podotherapeut.

Verwijzing naar het gezamenlijk spreekuur

Een bezoek aan het Hallux Voetchirurgie spreekuur kan alleen op verwijzing van een huisarts. Op dit moment (begin 2018) kunt u voor Hallux Voetchirurgie terecht in Rotterdam (Park Medisch Centrum) en in Oosterhout (Amphia Pasteurlaan). Hallux streeft ernaar om de komende jaren in iedere provincie een soortgelijk spreekuur op te zetten.

Hebt u vragen over Hallux, of wilt u overleggen over een specifieke case? Mail of bel ons. Wij staan u graag te woord.